Aanbod

Info

• Psychosociale begeleiding
• Emotionele ondersteuning
• Aandacht
• Luisterend oor

"Ik help je om te groeien
in je nieuwe levensfase".

Ik ben Leila Triki, maatschappelijk werker en oprichter van Ouders & Wijzer. Ook ben ik moeder van twee kinderen.

 

Zwangerschap en geboorte zijn een prachtig onderdeel van het leven. Het is een bijzondere periode. Uit (eigen) ervaring weet ik ook, dat je tijdens een zwangerschap, bevalling en/of het kersverse ouderschap tegenstrijdige gevoelens of psychische klachten kan ervaren.

 

Je bent blij met je zwangerschap of kindje maar voelt je ook somber, onzeker, gespannen of angstig. Een bevalling kan zeer ingrijpend zijn, waardoor je na de tijd negatieve gedachten kan hebben. Je wilt je blij voelen, maar dit lukt je niet (altijd). De zwangerschap of het ouderschap kan overweldigend zijn. Je voelt je overspoeld door verwachtingen en door wat er op je afkomt.

 

Toen ik na de geboorte van mijn eerste kind hiermee worstelde, had ik behoefte aan hulp en herkenning. Ik merkte dat deze hulp niet zomaar te vinden was. Het contact met mijn verloskundige was inmiddels afgesloten. Hierdoor duurde het een tijd voor ik de juiste hulp vond, waardoor mijn klachten waren toegenomen.

 

Ik zie meer zwangeren en jonge ouders worstelen met deze pittige levensfase. Hun psychische welzijn gaat mij zeer aan het hart. Mijn overtuiging is: hoe eerder je hulp, aandacht en erkenning krijgt, hoe beter het je zal vergaan.

Zo ontstond de wens om zelf een fijne, laagdrempelige praktijk op te richten. Ik wilde dit zo graag, dat ik mijn vaste baan heb opgezegd. Ik heb Ouders & Wijzer opgericht; een praktijk voor ouders, gericht op psychosociale begeleiding en emotionele ondersteuning tijdens de zwangerschap, geboorte en ouderschap.

 

Ik ben oprecht geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Ik vind het van groot belang dat je je veilig voelt om je verhaal te doen. Er is daarbij ruimte voor alle gedachten, gevoelens en emoties. Op die manier kan ik aansluiten bij wat jij nodig hebt. Jouw welzijn staat voorop. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jij je weer goed voelt en je verder kan ontwikkelen als (toekomstige) ouder.

Als je het gevoel hebt dat je er niet zelf uitkomt en je gevoelens en gedachten jou op een negatieve manier beïnvloeden, bied ik jou de juiste hulp aan. Hierbij kan je rekenen op mijn professionele kennis, ervaring en een open houding, zonder oordeel.

Ik heb als maatschappelijk werker zestien jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van mensen met problemen op uiteenlopende gebieden. Ook heb ik via de RINO-groep kennis opgedaan bij Merith Cohen de Lara, oprichter van het kenniscentrum Psyche en Zwangerschap in Amsterdam.

Binnen mijn praktijk begeleid ik je bij de verschillende aspecten van het (toekomstige) ouderschap. Samen kijken we naar wat er is gebeurd, waar je tegenaan loopt, hoe je het graag zou willen en wat je daarvoor nodig hebt. Ik geef je handvatten bij het omgaan met deze grote verandering in je leven, de gedachten en gevoelens die daarover hebt.

Je bent welkom om geheel vrijblijvend kennis te maken. Ik kijk er naar uit om je bij te staan in deze overweldigende en ook mooie fase van je leven. Mijn praktijk is gevestigd in Utrecht Oost, in het pand van psychologenpraktijk U-psycholoog. Huisbezoeken zijn ook mogelijk.