Aanbod

Individueel traject

Ouder & Wijzer

Als je het gevoel hebt dat je er niet zelf uit komt, blijf dan niet rondlopen met je klachten. Ik werk persoonsgericht en help je om jouw gevoelens en gedachten te verhelderen.  Ik begeleid je bij de verschillende aspecten van het (toekomstige) ouderschap. Samen kijken we naar wat er is gebeurd, waar je tegenaan loopt, hoe je het graag zou willen en wat je daarvoor nodig hebt. Ik help je om te groeien in deze nieuwe levensfase en geef je inzicht en handvatten. We spreken elkaar wekelijks of tweewekelijks. Doorgaans zijn zes tot tien gesprekken voldoende. Als blijkt dat de problematiek ernstiger is, bespreken we samen een eventuele verwijzing binnen mijn netwerk van psychologen.

Je bent welkom in de praktijk, maar ik kan ook bij je langskomen als dat beter bij jouw situatie past. 

 

Bekijk hier het tarief.

Individueel traject

Bevallingsverhaal

Ik adviseer iedere vrouw om zoveel mogelijk over haar bevalling te praten. Het helpt om de bevalling onderdeel te maken van je leven. Juist wanneer je met negatieve gevoelens terugkijkt op je bevalling is het goed om hier (eventueel onder begeleiding) over te praten. Het vertellen van je bevallingsverhaal kan heilzaam zijn. Het kan ook erg helend werken om je verhaal op te schrijven en op een later moment terug te lezen. Je kan dit doen op een manier die bij jou past. Als je schrijven echter lastig vindt, help ik jou bij het schrijven van je bevallingsverhaal. Ik heb in de afgelopen vijftien jaar vele rapportages geschreven voor opdrachtgevers als de Rechtbank. Hierdoor ben ik zeer ervaren in het opschrijven van verhalen. 

Na twee tot drie gesprekken, waarin jij jouw verhaal vertelt, schrijf ik jouw bevallingsverhaal op. Je krijgt dit terug in een mooi, tastbaar document, zodat je jouw verhaal over de geboorte van je kind, en alle details die daarbij horen, kan teruglezen als je dat nodig hebt. 

 

Bekijk hier het tarief.